Module 1 W&T
Maakbaar wetenschappelijk onderwijs
Wat kan het “Maakonderwijs” betekenen voor de bètavakken. Als wetenschappelijke kennis wordt toegepast om een concreet probleem op te lossen werkt dit niet alleen motiverend, maar ontstaat er een begrip dat veel dichter bij de belevingswereld van de leerling ligt. Het probleem is dan de motor voor het vergaren van de kennis. Deze manier van werken benadert het Probleem Gestuurd Onderwijs zoals we dit in het MBO tegenkomen, maar op VO weinig zien. Bij het Technasium wordt ook “gemaakt”, doch is het Technasium niet primair gericht op vergaren van wetenschappelijke kennis.
Dit is een experimentele module waar eigen initiatief belangrijk is om het tot een succes te maken.
Het maakonderwijs is binnen de bètavakken een andere benadering dan de practica en kan een aanvulling of soms vervanging zijn hierop.
Startbijeenkomst:
Door middel van simpele oefening zelf ervaren. Bekijken van enkele voorbeelden. Definiëren van kader waaraan “maakbaar wetenschappelijk onderwijs” aan moet voldoen.
Kijken naar mogelijke invulling in de eigen lessensituaties.
Vervolg: (Individuele) begeleiding.
In deze module zijn 3 gesprekken met de docent ingebrepen, telefonisch of op de NHL/ECNO locatie Groningen. De docent dient dan als sparringpartner om het eigen idee verder te brengen of implementatieproblemen te bespreken. Indien gewenst en mogelijk kan ook een groepsbijeenkomst ingepland worden (i.p.v. individuele gesprekken).
Voorkennis: MBO+ denkniveau, van beginner tot ervaren programmeerervaring.
Data:
Locatie: Zernikepark 10, Groningen
Tijd: 19.00 uur - 21.00 uur
Kosten: 195 euro, inclusief thee en koffie
Materiaalkosten: 75 euro
Docent: Laurens Korste